2012. október 27., szombat

Bromelin


angol: bromelain

A bromelin az ananászban - különösen a szárban és a gyümölcsben - természetesen jelen lév? enzim, amely jó hatású az emésztés javítására.


A bromelin emellett jó gyulladáscsökkent? hatással bír, ami csökkentheti az izom- és ízületi-fájdalmakat, duzzanatokat, amelyeket egy-egy kemény edzés vagy sérülés okozott. Mindennek az eredménye az, hogy többször, gyakrabban lehet min?ségi edzést végezni.

A bromelin csökkenti a duzzanatokat, megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, más szavakkal, hígítja a vért, hasonlóan az aszpirinhoz..

Szintén kimutatták, hogy a bromelin csökkenti az arc-és homloküreg gyulladását azoknál az embereknél, akik asztmában vagy hörghurutban szenvednek. Gyulladáscsökkent? képessége a krónikus gyulladásos arthritisz tüneteit is enyhítheti. Véraláfutások és visszerek kezelésekor is használják.


Hogyan segíti el? az izomtömeg növekedést és a regenerálódást:

  • Emészt?enzimként javítja a tápanyagok felszívódását, különösen a fehérjékét
  • Csökkenti a gyulladást és a fájdalmat a sérült izomszövetekben


Kutatások alapján a bromelain a következ? betegségek kezelésekor lehet hasznos:

  • ALS (amyotrophiás lateralsclerosis)
  • Vesebetegségek
  • Ödémák
  • Véralvadék
  • Visszér
  • Asztma
  • Bronchitis
  • Sinusitis (arcüreggyulladás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése